Merhaba arkadaşlar bu gün paylaşacağım Blogger Eklentisi otomatik olarak yazılarınızın arasına reklam eklemenize yarayacak Yazı İçine Reklam Kodu makalemiz umarım işinize yarar.
Yazı Reklam Kodu Faydalımı
Bu sayede dilediğiniz banner reklamlarını ve tabi ki Adsense reklamlarınızı gönlünüzce kullana bileceksiniz. Her yazı için ayrı ayrı eklemek derdine son vermiş olacaksınız.
Paylaşacağım kod ile bir yazı içerisine ekleye bileceğiniz reklam sayısı 4 adet ile sınırlıdır.
Ancak siz dilerseniz yazılarınızın uzunluğu ile bağlantılı olarak sayıyı azalta bilir ve ya çoğalta bilirisiniz.
Reklam Kodları Nasıl Eklenir
Bu işlem biraz karmaşık olduğu için dikkatlı davranmanız gerekmekte. Kodlama bilgiliniz az ise lütfen yedek alma işlemi yapmadan site kodları içerisinde bir değişiklik yapmayın.
Şimdi gelelim kodlarımızı nereye nasıl ekleyeceğimizi anlatmaya. Blogger admin paneline giriş yapıyoruz Tema ==> HTML düzenle dedikten sonra temamıza ait kodlar karşımıza çıkacak CTRL+F tuş kombinasyonu ile < data: post.body/> etiketini aratalım. Bu işlem ayrı bir dikkat gerektirmekte çünkü temanız içerisinde bu kod birden fazla olabilmekte.
Nasıl doğrusunu anlayacağım derseniz maalesef deneme yanılma dışında benim bildiğim bir yöntem yok. Aşağıda paylaşacağım kodu yerine ekliyoruz.
Banner Reklam Kodu
<div class='post-body entry-content float-container' expr:id='"post-body-" + data:post.id'>
<div class='post-body entry-content float-container' expr:id='"post-body-" + data:post.id'><b:if cond='data:blog.pageType == "item"'><div style='text-align:center;margin-bottom: 5px;'>
Convert Edilmiş Reklam 1
</div></b:if><div expr:id='"post1" + data:post.id'/><div class='googlepublisherads' style='margin:20px 0'><center>
Convert Edilmiş Reklam 3
</center></div><div expr:id='"post2" + data:post.id'><b:if cond='data:blog.pageType == "item"'><div id='adsense-content' style='display:block;text-align: center'>
Convert Edilmiş Reklam 2
</div></b:if><div id='adsense-target'><data:post.body/></div><script type='text/javascript'>function insertAfter(addition,target) {var parent =target.parentNode;if (parent.lastChild == target) {parent.appendChild(addition);} else {parent.insertBefore(addition,target.nextSibling);}}var adscont =document.getElementById("adsense-content");var target =document.getElementById("adsense-target");var linebreak =target.getElementsByTagName("br");if (linebreak.length > 0){insertAfter(adscont,linebreak[1]);}</script></div><script type='text/javascript'>var obj0=document.getElementById("post1<data:post.id/>");var obj1=document.getElementById("post2<data:post.id/>");var s=obj1.innerHTML;var t=s.substr(0,s.length/2);var r=t.lastIndexOf("<br>");if(r>0) {obj0.innerHTML=s.substr(0,r);obj1.innerHTML=s.substr(r+4);}</script><b:if cond='data:blog.pageType == "item"'><div style='text-align:center;margin-top: 5px;'>
Convert Edilmiş Reklam 4
</div> </b:if> </div>
</div>
Blogger Yazı İçi Responsive Reklam Eklentisi
Bu eklenti hakkında bilmeniz gereken detaylarıda sırasıyla sizinle paylaşıyorum.
- Reklam paragraf mantığı ile çalışmaktadır. Yani yazılarınızda paragraf kullanmaya dikkat edin.
- Paragraflar arası boşluk bırakmayı ihmal etmeyin.
- Reklam sayısı sizin tercihinize kalmış artıra bilir ve ya azalta bilirsiniz.
- Reklamlarınızı esnek ölçülerde ayarlarsanız yazılarınız bozulmadan faydalana bilirsiniz.
- Hem Banner Reklamlarınız hem de adsense reklamlarınız için uygundur.
- Reklamlarınızı Convert Edilmiş Reklam 1,2,3,4 yazan bölümlere ekleyeceksiniz.
- Paragraf başlarında boşluk bırakmayın.
Reklamların Görüneceği Yerler
Reklam 1 - başlığınızın hemen altında görünecek,
Reklam 2 ilk paragraftan hemen sonra çıkacak,
Reklam 3 yazınızın ortasında,
Reklam 4 Yazınızın en sonunda
Blogger Yazı İçine Banner Reklam Ekleme
Blogger alt yapısı kullanan blogcuların çok işine yaracağını düşündüğüm yazı içine otomatik banner ve Adsense reklam ekleme kodlarını paylaştım. Konuyla ilgili merak ettiğiniz ya da yapamadığınız bir bölüm olursa yorum bölümünden destek isteyebilirsiniz en kısa sürede dönüş yapılacaktır.
Teşekkür ederim. Aradığım bir koddu. Hep AdSense ile ilgili bilgiler veriliyordu ama ben başka reklâm ağları veya özel banner reklâmları için arıyordum. Bu konuyla ilgili iki sorum var: İlki; bir yazıyı sosyal medyada paylaştığımızda özel banner "öne çıkan görsel" (kapak resmi) olarak görünmez değil mi? Diğer soru; ana başlıktan hemen sonra, yani ilk paragrafın üstünde görünmemesi için ne yapmalıyız? İlgili yere kod yazmazsak boşluk oluşmaz değil mi? Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
YanıtlaSil